• ERA

    ERA

    De Academy of European Law (ERA) verzorgt trainingen voor juridische professionals op het gebied van Europese justitionele samenwerking en op andere gebieden van Europees recht. ERA werd in 1992 opgericht op initiatief van het Europese Parlement als een non-profit, publieke stichting. De meeste EU lidstaten behoren tot de oprichters en de ERA wordt financiele ondersteund door de Europese Unie. ERA werkt met alle beoefenaren van recht: rechters, aanklagers, advokaten, wetshandhavers en juridische ambtenaren.

  • Europol

    Europol

    Europol is de Europese ordehandhavingsorganisatie die ten doel heeft de effectiviteit en samenwerking van de bevoegde autoriteiten in de lidstaten te verbeteren met betrekking tot het voorkomen en bestrijden van terrorisme, verboden drugshandel en andere ernstige vormen van internationale georganiseerde misdaad.

  • UNODOC

    UNODOC

    Het Bureau van de Verenigde Naties voor drugs- en misdaadbestrijding loopt wereldwijd voorop in de strijd tegen illegale drugs en internationale misdaad. UNODC is in 1997 opgericht na een fusie van het Drugsbestrijdingsprogramma van de Verenigde Naties en het Internationaal Centrum ter voorkoming van misdaad en is actief in alle regio’s van de wereld door middel van een uitgebreid netwerk veldkantoren.

  • EPPO

    EPPO

    The European Public Prosecutor’s Office (EPPO) is the public prosecution office of the European Union. It is responsible for investigating, prosecuting and bringing to judgment crimes affecting the financial interests of the EU.

  • Europees justitieel netwerk in burgerlijke en handelszaken

    Europees justitieel netwerk in burgerlijke en handelszaken

    Het netwerk bestaat uit vertegenwoordigers van de justitiële en bestuurlijke autoriteiten van de lidstaten voor samenwerking wat betreft het burgerlijk en handelsrecht. Het hoofddoel is om het leven eenvoudiger te maken voor personen die met een rechtszaak te maken krijgen, ongeacht wat voor rechtszaak het is, met een grensoverschrijdend aspect, d.w.z. waarbij meer dan één lidstaat betrokken is.

  • Ibero-American Network of International Legal Cooperation

    Ibero-American Network of International Legal Cooperation

    Het Ibero-Amerikaanse netwerk voor internationale justitiële samenwerking (IberRed) is een organisatie bestaande uit contactpunten afkomstig van de ministeries van Justitie en de centrale autoriteiten, openbare ministeries en diensten en algemene raden van de 23 landen die samen de Ibero-Amerikaanse gemeenschap van landen vormen. Het netwerk is bedoeld om optimaal gebruik te kunnen maken van de instrumenten voor justitiïele bijstand op burger- en strafrechtelijk gebied en om de samenwerking tussen de betrokken landen te versterken.

  • Europees netwerk van aanspreekpunten inzake personen die verantwoordelijk zijn voor genocide en misdrijven tegen de mensheid

    Europees netwerk van aanspreekpunten inzake personen die verantwoordelijk zijn voor genocide en misdrijven tegen de mensheid

    Op verzoek moeten de aanspreekpunten elkaar informatie verstrekken over onderzoeken naar genocide, misdrijven tegen de mensheid en oorlogsmisdrijven. Zij kunnen dergelijke informatie ook op eigen initiatief uitwisselen. De aanspreekpunten hebben voorts ook tot taak de samenwerking tussen de bevoegde nationale autoriteiten te vergemakkelijken.

  • Network of Judicial international cooperation of the Portuguese speaking countries (Rede judiciaria da CPLP)

    Network of Judicial international cooperation of the Portuguese speaking countries (Rede judiciaria da CPLP)

    The Network of judicial international cooperation of the Portuguese speaking countries (Rede Judiciária da CPLP, RJCPLP, created in 2005) was established by the Conference of Ministers of Justice of the Portuguese speaking Countries.

  • Commonwealth Network of Contact persons

    Commonwealth Network of Contact persons

    The Commonwealth Network of Contact Persons (CNCP, created in 2007) was established to improve and enhance international assistance and cooperation in criminal cases through facilitating international co-operation in criminal cases between the Commonwealth Member States.

  • Moroccan Judicial network for international cooperation (MJNIC)

    Moroccan Judicial network for international cooperation (MJNIC)

    The Moroccan Judicial network for international cooperation (MJNIC), is a group of magistrates, judges and public prosecutors, with special expertise in international legal cooperation.

  • Great Lakes Judicial Cooperation Network

    Great Lakes Judicial Cooperation Network

    Combating impunity is key to ending cycles of violence in the Great Lakes region.

  • SEAJust Network

    SEAJust Network

    Established in March 2020, the South East Asia Justice Network (SEAJust) is a UNODC supported judicial cooperation network that serves as an informal platform facilitating direct contact and communication between central authorities for mutual legal assistance in criminal matters.

  • European Judicial Cybercrime Network

    European Judicial Cybercrime Network

    The European Judicial Cybercrime Network (EJCN) is a network of prosecutors and investigative judges specialised in cybercrime, cyber-enabled crime and criminal investigations in cyberspace.

  • Eurojust

    Eurojust

    Eurojust is een orgaan van de Europese Unie dat in 2002 is opgericht om de coördinatie tussen de bevoegde justitiële instanties van de EU-landen te verbeteren bij onderzoek en vervolging van ernstige internationale en georganiseerde criminaliteit.

  • Network of National Experts on Joint Investigation Teams

    Network of National Experts on Joint Investigation Teams

    The Network of National Experts on Joint Investigation Teams (JITs Network) was established in July 2005, implementing the ‘Hague Programme’.

  • European Union Agency for fundamental rights

    European Union Agency for fundamental rights

    FRA is the EU Agency for Fundamental Rights based in Vienna (Austria). FRA was set up to provide independent evidence-based assistance and expertise relating to fundamental rights.