Dates and Places


Plenarnih sastanaka Europske pravosudne mreže

Plenarni sastanci u državama članicama

For the dates of the meetings and links to meeting  documents, see the English language version of this page.

 

Europska pravosudna mreža svake godine održava najmanje tri plenarna sastanka.

Svrhe plenarnih sastanaka su sljedeće:

  • omogućiti kontaktnim točkama da se između sebe upoznaju i razmijene iskustva, posebno u vezi funkcioniranja mreže;
  • osigurati forum za raspravu praktičnih i pravnih problema s kojima se države članice susreću u pravosudnoj suradnji, posebno u pogledu provedbe mjera koje je usvojila Europska unija.

Dva plenarna sastanka održavaju se u državi članici koja predsjedava Vijećem (na završetku svakog polugodišta). Na tim sastancima kontaktne točke mogu upoznati predstavnike tijela vlasti u državi članici domaćinu i razmijeniti iskustva o pravosudnoj suradnji u kaznenim predmetima. Na te se plenarne sastanke pozivaju najmanje tri kontaktne točke iz svake države članice, dvije kontaktne točke iz zemalja kandidatkinja i jedna kontrolna točka iz pridruženih i partnerskih država te promatrači.

 


Plenarni sastanci u Den Haagu – redovni sastanak

For the dates of the meetings and links to meeting  documents, see the English language version of this page.

 

Jednom godišnje (u veljači ili ožujku), plenarni se sastanak održava u prostorijama Eurojusta u Den Haagu i naziva se redovni sastanak. Na redovni sastanak pozivaju se dvije kontaktne točke Europske pravosudne mreže. Cilj i uloga redovnog sastanka drugačiji su u usporedbi s dva plenarna sastanka koje organiziraju države članice. Bavi se praktičnim i organizacijskim pitanjima Europske pravosudne mreže ili inicijativama o pravosudnoj suradnji.

 


Sastanci nacionalni dopisnika

For the dates of the meetings and links to meeting  documents, see the English language version of this page.

  

Nacionalni dopisnici Europske pravosudne mreže, zaduženi za interno funkcioniranje Mreže, sastaju se najmanje jednom godišnje. Cilj je sastanka nacionalnih dopisnika osigurati detaljne provjere i rasprave o aktivnostima Europske pravosudne mreže koje će se na plenarnom sastanku Europske pravosudne mreže podnositi na konačno usvajanje. Sastanak nacionalnih dopisnika obično se održava u listopadu, u prostorijama Eurojusta u Den Haagu.

 


Sastanci dopisnika za tehnička pitanja

For the dates of the meetings and links to meeting  documents, see the English language version of this page.

 

Dopisnici Europske pravosudne mreže za tehnička pitanja sastaju se ad hoc, najmanje jednom godišnje te kada njeni članovi smatraju potrebnim. Cilj je sastanka dopisnika za tehnička pitanja pobrinuti se da informacije za mrežnu stranicu Europske pravosudne mreže budu osigurane i ažurirane. Sastanak dopisnika za tehnička pitanja obično se održava u ožujku, u prostorijama Eurojusta u Den Haagu.

 


Regionalni i nacionalni sastanci Europske pravosudne mreže

Svake godine u državama članicama organiziraju se regionalni i nacionalni sastanci Europske pravosudne mreže. Opći je cilj tih sastanaka unaprijediti funkcioniranje kontaktnih točaka Europske pravosudne mreže i pravosudnu suradnju općenito te podići svijest o Europskoj pravosudnoj mreži.

Regionalni sastanci obuhvaćaju kontaktne točke iz tri ili više država članica i usredotočeni su na probleme poglavito regionalnog karaktera.

Nacionalni sastanci okupljaju kontaktne točke iz jedne države članice i predstavnike pravosuđa u toj državi, kako bi se raspravljalo o aktivnostima i ulozi Europske pravosudne mreže i promicala uporaba Mreže.

 

Click here for more information regarding the grant procedure.

 

 

EJN Regional and National meetings in 2021:

Table of EJN Regional and National meetings in 2021

 

Sastanci EJN kontakt točaka iz zapadnog Balkana i Europske unije


Cilj sastanaka je jačanje pravosudne suradnje između Europske unije i zapadnog Balkana i podrška funkcioniranju Europske pravosudne mreže na području zapadnog Balkana.


 

Guidelines (on the EJN meetings)

  • ® 2020 EJN. All Rights Reserved