Dates and Places


Plenarnih sastanaka Europske pravosudne mreže

Plenarni sastanci u državama članicama

Last meetings:

52nd Plenary Meeting, 26-28 June 2019, Bucharest, Romania

51st Plenary Meeting, 21-23 November 2018, Vienna, Austria [documents]

50th Plenary Meeting, 27-29 June 2018, Sofia, Bulgaria [documents] 
49th Plenary Meeting, 22-24 November 2017, Tallinn, Estonia | [documents]

You can find information about the EJN Plenary meetings in 2017 (under the MT and EE Presidencies) in the EJN News under the following links: 48th Plenary meeting under the MT Presidency and 49th Plenary meeting under the EE Presidency

Next meetings:
53rd Plenary Meeting, 20-22 November 2019, Finland

 

Europska pravosudna mreža svake godine održava najmanje tri plenarna sastanka.

Svrhe plenarnih sastanaka su sljedeće:

  • omogućiti kontaktnim točkama da se između sebe upoznaju i razmijene iskustva, posebno u vezi funkcioniranja mreže;
  • osigurati forum za raspravu praktičnih i pravnih problema s kojima se države članice susreću u pravosudnoj suradnji, posebno u pogledu provedbe mjera koje je usvojila Europska unija.

Dva plenarna sastanka održavaju se u državi članici koja predsjedava Vijećem (na završetku svakog polugodišta). Na tim sastancima kontaktne točke mogu upoznati predstavnike tijela vlasti u državi članici domaćinu i razmijeniti iskustva o pravosudnoj suradnji u kaznenim predmetima. Na te se plenarne sastanke pozivaju najmanje tri kontaktne točke iz svake države članice, dvije kontaktne točke iz zemalja kandidatkinja i jedna kontrolna točka iz pridruženih i partnerskih država te promatrači.

 


Plenarni sastanci u Den Haagu – redovni sastanak

Last meeting: 39th Regular Meeting, 21 February 2018, The Hague | [documents]

Next meeting: 40th Regular Meeting, 20 February 2019, The Hague

 

Jednom godišnje (u veljači ili ožujku), plenarni se sastanak održava u prostorijama Eurojusta u Den Haagu i naziva se redovni sastanak. Na redovni sastanak pozivaju se dvije kontaktne točke Europske pravosudne mreže. Cilj i uloga redovnog sastanka drugačiji su u usporedbi s dva plenarna sastanka koje organiziraju države članice. Bavi se praktičnim i organizacijskim pitanjima Europske pravosudne mreže ili inicijativama o pravosudnoj suradnji.

 


Sastanci nacionalni dopisnika

Last meeting: 9th NCM, 18 October 2017, in The Hague | [documents]

You can find information about the NC Meetings in 2017 in the EJN News under the following link: 9th National Correspondents Meeting of the European Judicial Network

Next meeting: 10th NCM, 17 October 2018

  

Nacionalni dopisnici Europske pravosudne mreže, zaduženi za interno funkcioniranje Mreže, sastaju se najmanje jednom godišnje. Cilj je sastanka nacionalnih dopisnika osigurati detaljne provjere i rasprave o aktivnostima Europske pravosudne mreže koje će se na plenarnom sastanku Europske pravosudne mreže podnositi na konačno usvajanje. Sastanak nacionalnih dopisnika obično se održava u listopadu, u prostorijama Eurojusta u Den Haagu.

 


Sastanci dopisnika za tehnička pitanja

Last meeting17th Tools Correspondents meeting: 21 March 2018, The Hague | [documents]

You can find information about the 2018 TCM in the EJN News under the following link: 17th Tool Correspondents meeting of the European Judicial Network

Next meeting: 18th Tools Correspondents Meeting, 20 March 2019, The Hague

 

Dopisnici Europske pravosudne mreže za tehnička pitanja sastaju se ad hoc, najmanje jednom godišnje te kada njeni članovi smatraju potrebnim. Cilj je sastanka dopisnika za tehnička pitanja pobrinuti se da informacije za mrežnu stranicu Europske pravosudne mreže budu osigurane i ažurirane. Sastanak dopisnika za tehnička pitanja obično se održava u ožujku, u prostorijama Eurojusta u Den Haagu.

 


Regionalni i nacionalni sastanci Europske pravosudne mreže

Svake godine u državama članicama organiziraju se regionalni i nacionalni sastanci Europske pravosudne mreže. Opći je cilj tih sastanaka unaprijediti funkcioniranje kontaktnih točaka Europske pravosudne mreže i pravosudnu suradnju općenito te podići svijest o Europskoj pravosudnoj mreži.

Regionalni sastanci obuhvaćaju kontaktne točke iz tri ili više država članica i usredotočeni su na probleme poglavito regionalnog karaktera.

Nacionalni sastanci okupljaju kontaktne točke iz jedne države članice i predstavnike pravosuđa u toj državi, kako bi se raspravljalo o aktivnostima i ulozi Europske pravosudne mreže i promicala uporaba Mreže.

 

Click here for more information regarding the grant procedure.

 

EJN funded regional and national meetings 2019:

 

 

 


 

Guidelines on the EJN meetings UPDATED 2016

 

  • ® 2020 EJN. All Rights Reserved