Dobrodošli na mrežne stranice Europske pravosudne mreže u kaznenim stvarima (EJN)


Dobrodošli na mrežne stranice Europske pravosudne mreže u kaznenim stvarima (EJN) posvećene subjektima u području međunarodne pravosudne suradnje u kaznenim stvarima. Europska pravosudna mreža je mreža kontaktnih točaka kojima se omogućuje suradnja i uspostavljaju izravni kontakti između pravosudnih tijela u državama članicama EU-a. Mrežne stranice Europske pravosudne mreže nude odgovarajuće e-alate potrebne za funkcioniranje mreže I omogućavanje suradnje. Sadrže i ostale praktične informacije, uključujući suradnju sa zemljama kandidatkinjama za pristupanje EU-u i pridruženim državama te ostalim trećim zemljama i pravosudnim mrežama. Kontaktne točke Europske pravosudne mreže, državni odvjetnici, suci I ostali pravni stručnjaci na ovim će stranicama pronaći dragocjene informacije i alate.

 

Pravosudni atlas

Pravosudni atlas Europske pravosudne mreže pomaže vam pronaći nadležno tijelo s kojim trebate kontaktirati da biste zatražili pravosudnu suradnju u kaznenim stvarima ovisno o vrsti potrebne suradnje („mjere”).

 

Fiches Belges

Fiches Belges je alat koji pruža praktične informacije o određenim skupovima mjera koje su obuhvaćene pravosudnom suradnjom u kaznenim stvarima.

Fiches Belges pomaže vam:

     • provjeriti je li mjera primjenjiva u nekoj zemlji;

     • provjeriti kojim se jezikom trebate koristiti u zahtjevu za suradnju;

     • općenito vidjeti koje informacije morate uključiti u zahtjev;

     • usporediti mjere između dviju zemalja.

 

Kompendij

Kompendij je alat za izradu zahtjeva za pravosudnu suradnju kao što su:

     • europski istražni nalog;

     • europski uhidbeni nalog.

Alat pomaže pravnicima:

     • ispuniti obrazac zahtjeva osiguravajući da ste unijeli sve potrebne informacije;

     • uvesti adresu npr. nadležnog izvršnog tijela;

     • dodati logotip i službenu adresu vaše organizacije/tijela.

Obrasci su dostupni na svim jezicima EU-a.

 

Pravosudna knjižnica

Pravosudna knjižnica Europske pravosudne mreže u kaznenim stvarima osmišljena je kako bi pravni stručnjaci imali pristup svim relevantnim dokumentima povezanima s pravnim instrumentima EU-a u području pravosudne suradnje u kaznenim stvarima.
Pravosudna knjižnica uključuje i odjeljak o statusu provedbe različitih primjenjivih pravnih instrumenata za pravosudnu suradnju u kaznenim stvarima. U tom se odjeljku navodi stanje u različitim državama članicama, kao i informacije o datumu stupanja na snagu, nacionalnom zakonodavstvu, poveznice na službene obavijesti te dodatne informacije, ako su dostupne.

 

EJN registar

EJN registar sadrži dokumente vezane uz EJN: zapisnike sa sastanaka, prezentacije, publikacije EJN-a i drugo

 

Kontakt točke

Dio stranice koji se odnosi na EJN kontakt točke sadrži kontakt podatke za preko 400 EJN kontakt točaka. S obzirom na prirodu ovog dijela stranice, zaporke su zaštićene. Pristup može biti odobren pravosudnim tijelima u državama članicama putem EJN kontakt točaka iz njihove države odnosno putem tajništva EJN-a.

Suradnji s trećim zemljama i pravosudnim mrežama

Osim bliskih veza sa zemljama kandidatkinjama i pridruženim zemljama, Europska pravosudna mreža uspostavila je odnose i s drugim pravosudnim mrežama diljem svijeta i nekoliko zemalja izvan EU-a.
U odjeljku o suradnji s trećim zemljama i pravosudnim mrežama na internetskoj stranici EJN-a kontaktne točke EJN-a mogu pristupiti podacima za kontakt članova tih pravosudnih mreža te kontaktnih točaka u zemljama izvan EU-a. Tako kontaktne točke EJN-a mogu pomoći nacionalnim tijelima i kada je potrebna suradnja izvan EU-a.

 

dodatni dijelovi stranice

EJN stranica sadrži mnogo dijelova koji vas mogu zanimati. Stranica daje pregled nadolazećih sastanaka EJN-a u dijelu ‘Događaji’, prati najnovija zbivanja u dijelu ‘Vijesti’, ima nekoliko dijelova posvećenih samom EJN-u, i mnogo toga drugog. Pozivamo vas da pretražite i upoznate stranicu te se nadamo da ćete pronaći informaciju koju ste tražili!

  • ® 2020 EJN. All Rights Reserved